Tähtäimessä parempi elämänlaatu

Voimme olla ylpeitä sairaanhoidosta Suomessa, sillä hoitotulokset esimerkiksi syövän osalta ovat maailman huippua. Terveysteknologia onkin Suomen suurin korkean teknologian ala, ja edustaa jo lähes puolta Suomen korkean teknologian viennistä. Silti hoitoa ja potilaan elämänlaatua voi ja tulee edelleen parantaa.

Kertomalla paranee -hankeen tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään yhä tarkoituksenmukaisempia ja parempia ratkaisuja, jotka vastaavat käyttäjän tarpeita ja parantavat elämänlaatua. Tähän pystymme ainoastaan, jos luomme sillan yli sen kuilulle, joka tällä hetkellä erottaa terveysalan ammattilaisten, tuotekehittäjien ja muun väestön toisistaan.

Huomaa, etten puhu potilaista, vaan sinusta ja minusta – meistä. Terveydenhoidossa meidän pitää päästä tilanteeseen, jossa ennaltaehkäisy on keskiössä. Meidän pitää päästä tilanteeseen, jossa olemme aktiivisesti tietoisia omasta terveydestämme, pidämme siitä huolta ja havaitsemme sairaudet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Vaikka sairastumme, meidän täytyy pystyä jatkamaan normaalia elämää mahdollisimman hyvin ja pitkään.

Tämä on tavoitteemme Kertomalla paranee -hankkeessa. Seuraavaksi tulemme jakamaan kertomuksenne ja ideoitanne suomalaisten yrittäjien, startup- ja pk-yritysten kanssa, ja haastamme heidät kehittämään ratkaisuja, jotka vastaavat näihin tarpeisiin.

Jos et ole jo jakanut omia kokemuksiasi tai kertonut, mikä mielestäsi voisi toimia paremmin syövän hoidossa, ehdit vielä tehdä sen osoitteessa http://www.kertomallaparanee.fi/. Jos olet tuotekehittäjä, seuraa näitä sivuja saadaksesi lisätietoja. Julkaisemme lisätietoja hankkeen seuraavista askeleista lähiaikoina.

Kenneth
HealthSPA ry – Suomen terveysalan startup-yritysten järjestö