Syöpäkeskus kysyi potilailta ja kehitti käytäntöjään – nyt haussa kumppaneita tositarkoituksella

Kertomalla paranee –hankkeessa kerättiin potilailta ja heidän läheisiltään yli 220 kehitysehdotusta, joista HYKS Syöpäkeskus vei monia jo käytäntöön. Potilaiden stressiä lieventämään palkattiin aulaemäntiä opastamaan erityisesti uusia potilaita, jotka kaipaavat enemmän opastusta ja tukea. Lisäksi pyörätuolien määrää kasvatettiin sekä opastusviittoja lisättiin. Nämä ovat esimerkkejä pienistä parannuksista, joilla on suuri merkitys potilaan hyvinvoinnille.

Kumppaniksi HYKS Syöpäkeskukselle? Nyt siihen on mahdollisuus.

Kehitys ei kuitenkaan pysähdy tähän. Alallaan maailman parhaisiin kuuluva HYKS Syöpäkeskus ja muut hankekumppanit etsivät nyt innovatiivisia ratkaisuja syöpähoidon ja potilaiden arjen haasteisiin. Hakua tehdään tositarkoituksella, etsien HYKS Syöpäkeskukselle uusia potentiaalisia kumppaneita.

Kuka voi hakea mukaan?

  • Ratkaisuja odotetaan avoimesti erilaisilta toimijoilta. Olipa kyseessä pieni tai suuri yritys, opiskelijaporukka tai muu innovatiivinen tiimi, jolla idea syöpäpotilaan arkea helpottavasta ratkaisusta, niin kaikki ovat tervetulleita kertomaan ratkaisustaan
  • Kerätyissä kehitysehdotuksissa korostuneet teemat olivat 1) Potilaan ja terveydenhoitohenkilökunnan välinen vuorovaikutus sairaalassa ja kotihoidossa, 2) Viihtyisä sairaala, 3) Tulevaisuuden potilasvaatteet ja 4) Peruukki 2.0. Ratkaisuja otetaan kuitenkin ilolla vastaan myös näiden teemojen ulkopuolelta.
  • Joten jos sinulla on ratkaisu, jolla voidaan parantaa potilaiden arjen laatua, ole rohkea ja kerro ratkaisustasi 31.10. mennessä! Lisätietoja hankkeesta ja ratkaisukaavake: www.kertomallaparanee.fi (s-posti: ratkaisut@kertomallaparanee.fi )

Mitä on tarjolla?

  • 10 lupaavinta ratkaisua saa tehopaketin idean jatkojalostamiseksi. Nämä ratkaisut pääsevät mukaan Kertomalla paranee –hankkeen päätilaisuuteen, jossa on tarjolla mahdollisuus esitellä omaa ratkaisuaan ja kehittää sitä yhdessä muun muassa HYKS Syöpäkeskuksen huippuasiantuntijoiden kanssa. Lisäksi nämä ratkaisut saavat myös näkyvyyttä hankkeen viestinnässä ja sen kumppaneiden oheistapahtumissa.
  • HYKS Syöpäkeskuksen tavoitteena on päästä pilotoimaan valikoituja ratkaisuja ja se toivookin löytävänsä haun kautta tahoja, joiden kanssa se voisi solmia strategisen kumppanuussopimuksen.

Nyt jos koskaan on siis tarjolla mahdollisuus päästä yhteiskehittämään syöpähoidon tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä maailman kärkiosaajien kanssa. Tartu siis tilaisuuteen ja kerro toki hausta myös kaverille – yhdessä olemme enemmän. Kertomalla paranee -hanketta ovat mahdollistamassa HYKS Syöpäkeskus, Novartis Finland, UPM, HealthSPA ry, Helsinki Business Hub ja Sitra.

Ville
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra

Lisätietoja: ratkaisut@kertomallaparanee.fi

Kehittämispäällikkö
Tuula Helander
HYKS Syöpäkeskus
puh. 050 427 0442
tuula.helander@hus.fi

Co-founder
Kenneth Salonius
HealthSPA ry
puh. 050 517 2348
kenneth@healthspa.fi