Kertomalla Paranee – Startupien vastaus haasteisiin

Kertomalla Paranee hanke tarjoaa loistavan tilaisuuden niin startupeille, keskisuurille ja isoille yrityksille, kuin vaikka opiskelijoille ehdottaa ratkaisuja syövän hoidon haasteisiin. Hankkeen toinen vaihe on kerännyt jo hyvän määrän ratkaisuehdotuksia, ja erityisesti startupit ovat aktivoituneet tähän mahdollisuuteen. Halusimme kuulla ideoiden ehdottajien ajatuksia projektista, joten soitimme muutamalle ehdotuksen antaneelle startupille.

Kertomalla Paranee hankkeeseen ideoita ehdottaneet startupit kommentoivat projektin olevan kiinnostava mahdollisuus päästä yhteistyöhön HUS:n kanssa. HUS nähdään hyvänä kumppanina, sekä projekti kiinnostavana tapana avata ovia yhteistyölle. Monet startupit uskoivat ja toivoivat että tämänkaltaisilla projekteilla olisi mahdollista nopeuttaa uusien innovaatioiden testausta isojen organisaatioiden aidoissa ympäristöissä.

Kaikilla haastateltavilla oli tuote jo valmiina tai lähes valmiina. Heidän ratkaisujaan ei ole ensisijaisesti suunniteltu syöpäpotilaiden tueksi, mutta he havaitsivat että vain pienillä muutoksilla ne toimisivat myös tässä yhteydessä loistavasti. On hienoa nähdä ratkaisujen ehdottajien lähteneen liikkeelle ennakkoluulottomasti, ja sitä Kertomalla Paranee projektissa juuri kaivataan. Vaikka projektissa on nimetty neljä avainhaastetta, myös ideat näiden ulkopuolelta ovat tervetulleita!

Onko sinulla hankkeeseen liittyvä idea tai tuote, josta haluaisit keskustella ja saada palautetta? HealthSPA järjestää Upgraded Life TALKS tilaisuuden 26.10 Meilahden Biomedicumissa, jossa ratkaisuehdotuksista on mahdollista keskustella monitaustaisen osallistujajoukon ja alan mentoreiden kanssa. Työpajaa tulee vetämään Hellon, maailmanluokan yritys palvelumuotoilun alalta!
Lisätietoja ja ilmoittautuminen. 

Nyt on viimeiset mahdollisuudet ehdottaa ratkaisuja, sillä keräys päättyy 31.10. Toimi nopeasti!

Hanna
Suomen terveysalan startup-yritysten yhdistys / HealthSPA