Kertomalla Paranee -hankkeen seuraava vaihe käynnistyy!

Upgraded Life Festival -tapahtumassa 31. toukokuuta tuodaan Kertomalla Paranee -hankkeen ensimmäiset haasteet niin yritysten, terveysalan ammattilaisten kuin kaikkien muidenkin ratkottavaksi!

Kertomalla paranee -hanke on lähtenyt loistavasti käyntiin, keräten jo yli 120 uutta ehdotusta siitä miten syöpäpotilaan arkea ja hoitoa voi parantaa. Haasteiden nimeäminen ei kuitenkaan riitä mikäli ne eivät johda uusiin ratkaisuihin ja positiivisiin muutoksiin. Hankkeen monipuolinen taustajoukko varmistaa, että haasteet etenevät myös käytäntöön. Terveysalan startup-yritysten järjestö HealthSPA ry aktivoi mukaan erityisesti nuoria kasvuhakuisia yrityksiä.

Suomessa syntyy terveysalan startupeja jatkuvasti. Näiden yritysten kehittämien tuotteiden joukossa on mm. oireiden tunnistamiseen luotu verkkopalvelu, rintasyöpäpotilaiden toipumista edistävä applikaatio, sekä vain vähän liikkuville suunnattu aktiivisuusmittari. Jotta kehitetyt innovaatiot ja ideat vastaavat aitoja tarpeita, on tärkeää luoda keinoja joilla olemassaolevat haasteet tunnistetaan ja saadaan laajempaan tietoisuuteen. Kertomalla paranee -hanke on yksi keino edistää haasteiden ja uusien innovaatioiden kohtaamista.

Hankkeen seuraavassa vaiheessa ehdotuksia esitetään laajalle yleisölle Pohjoismaiden suurimmassa terveysalan startup- ja innovaatiotapahtumassa, Upgraded Life Festivalissa 31. toukokuuta. Näin haasteet saadaan yhä laajemman joukon tietoisuuteen ja ideointi käynnistettyä. Osallistujat koostuvat niin kliinisen puolen asiantuntijoista, startupeista, julkisen puolen toimijoista aina suurempiin yrityksiin ja opiskelijoihin, jotka kaikki ovat sekä mahdollisia uusien ideoiden antajia että ratkaisujen kehittäjiä!

Jos osallistut tapahtumaan, käy kuuntelemassa kun HUS:in Syöpäkeskuksen kehitysjohtaja Tuula Helander esittelee puheenvuorossaan projektia ja sen mielenkiintoisimpia ehdotuksia päälavalla kello 15:00-15:15. Vieraile myös hankkeen ständillä jakamassa ideasi tai ottamassa kehitystä kaipaava haaste vastaan. Haasteiden keräys jatkuu elokuuhun asti Kertomalla Paranee nettisivujen kautta. Tämän jälkeen kaikki saadut haasteet jaetaan verkostoille eteenpäin ideoitaviksi ja ratkaistaviksi.

Suomesta löytyy valtavasti terveysalan osaamista ja innovaatioita. Jokaisella idealla on mahdollisuus parantaa potilaiden arkea entisestään!

Hanna
HealthSPA ry, Terveysalan startup-yritysten järjestö